II. FORDULÓ: „Zene nélkül nincs teljes ember”

Válasszatok egy Kodály Zoltán által gyűjtött népdalt! Ehhez segítségetekre lehet a Bárdos Lajos szerkesztésében, Kodály Zoltán előszavával megjelent Százszorszép c. kötet, mely 100 művet tartalmaz a mester gyűjtéseiből. Természetesen választhattok olyan népdalt is, amely nem ebben a kötetben szerepel.
Írjatok min. 3 versszaknyi új szöveget a kiválasztott dallamra, vagy komponáljatok új melódiát a népdal szövegéhez! Törekedjetek a szöveg és a zene minél tökéletesebb illeszkedésére: figyeljetek például a hosszú és rövid hangzókra!
Ezt követően gyűjtsetek magatok mellé annyi embert, amennyit csak tudtok, és énekeljétek el közösen az eredeti népdalt, majd az átköltött változatot, s mindezt rögzítsétek videóra! A felvételt töltsétek fel a Youtube videomegosztó portálra, és videótok URL-jét másoljátok az alábbi űrlap megfelelő mezőjébe.

A feltöltendő file-t az alábbi minta szerint nevezzétek el: a produkció címe_az előadó vagy a formáció neve_az eredeti népdal címe

Figyeljetek oda, hogy a videó NE "privát" legyen, mert ha a zsűri nem tudja megtekinteni, akkor értékelhetetlenné válik a munkátok!